Management & Booking

+ 387 (0)62 738 814

Kontakt

VRAĆA SE AUDICIJA

12. Maj. 2017.

Trideset i tri godine nakon prvog izvođenja i nakon duge pauze, na scenu se vraća kultna sarajevska “Audicija”, jedna od najgledanijih predstava ikada na ovim prostorima. Za N1 je potvrđeno kako se regionalna turneja očekuje na jesen, te kako će u njoj učestvovati originalna postava. “Ja sam završio gimnaziju u Bosanskom Grahovu, odsjek sistematika informatike. Završio sam KRA, i eto, bavim se glumom”… Ovako je lik Bogoljuba Šaulića, mladića iz provincije koji je došao u Sarajevo da upiše glumu, tumačio Emir Hadžihafizbegović.

Danas proslavljeni bh. i regionalni glumac i direktor Kamernog teatra 55, odlučio je ponovo zaigrati u kultnoj sarajevskoj “Audiciji”, zajedno sa svojim kolegama. “Sastalo se Bijelo Dugme, sastao se Parni Valjak, Mick Jagger ponovo hoda sa Rolling Stonesima, Pink Floyd se hoće opet skupiti, pa što ne bi i Audicija?

To nije nikakva sad retro priča u smislu da ćemo mi sad raditi nešto što je samo flashback na 84. i 89., tih pet godina, nego ćemo sigurno i aktuelizirati predstavu”, kaže Hadžihafizbegović. Prva “Audicija” odigrana je na otvorenoj sceni “Obala” u decembru 1984. godine. Pored Emira Hadžihafizbegovića, u njoj su igrali tadašnji studenti Akademije, Admir Glamočak, Saša Petrović, Mladen Nelević, Jasmin Geljo, Željko Ninčić i Senad Bašić. Više od tri decenije kasnije, na scenu se vraćaju u istom sastavu.