Management & Booking

+ 387 (0)62 738 814

Kontakt

POTPISAN UGOVOR ZA GOSTOVANJE U BEČU

23. August. 2017.

Na sceni Akademije scenskih umjetnosti (ASU), gdje je 1984. godine nastala originalna i legendarna predstava “Audicija”, potpisan je ugovor za gostovanje ”Audicije” u Beču. Ugovor su potpisali producent Adnan Mundžić u ime Stage Productiona i Edin Islamović u ime Udruženja BHKP (Bosanskohercegovačka platforma kulture iz Beča).

“Velika nam je čast da nakon premijere u Sarajevu ugostimo ovu istinski legendarnu glumačku ekipu u glavnom gradu Austrije i tako pružimo priliku mnogobrojnim ljubiteljima ‘Audicije’ da uživaju sa svojim idolima. Glumci su veoma raspoloženi da igraju ponovo ovu kultnu predstavu, a Stage Production je odradio izvanredan posao pri ponovnom okupljanju i njenoj produkciji. Uradit ćemo sve kako bi ovaj nastup u Beču ostao u najboljem sjećanju, kako za publiku, tako i za cjelokupnu glumačku i produkcijsku ekipu”, rekao je Islamović.

Adnan Mundžić je rekao kako je veoma zadovoljan profesionalnim pristupom i radom udruženja BHKP te kako se i sam veoma raduje gostovanju u Beču.

“Znam da u Beču postoji veliki broj naših ljudi koji cijene kvalitetne kulturne ponude. Drago mi je što će našim gostovanjem svi ljubitelji ‘Audicije’ iz regije, nastanjeni u Beču, imati priliku da uživaju s glumačkim legendama Balkana”, rekao je.

Potpisivanju ugovora je prisustovao i tadašnji student i jedan od stvaralaca i glumaca, a danas i profesora ASU Senada Bašića.

Predstava će biti izvedena 2. decembra u dvorani “Hallmann Dome” u Beču.