Management & Booking

+ 387 (0)62 738 814

Kontakt

ODIGRANA PREMIJERA U SARAJEVU

05. Oktobar. 2017.

Večeras u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu odigrana je prva, od tri zakazane predstave. ”Audicija” je ponovnom premijerom poslije tri decenije dokazala da za Sarajevo i Sarajlije to nije samo obična pozorišna predstava. Hiljade ljudi napunilo je večeras parter i tribine dvorane Mirza Delibašić, a predstavu je otvorio nastup Admira Glamočaka. On je prilikom izlaska na scenu doživio ovacije publike, a tako je bilo s ostalim glumcima koji su večeras izašli pred sarajevsku publiku nakon velike pauze.


Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Mladen Nelević, Jasmin Geljo i Željko Ninčić oživjeli su večeras Simonidu Puhalo, Majka Kjajevića, Mimu Šiš, Rokija, Čakija, Bogoljuba Šaulića, Mustafu Sudžuku, Davora Stevanovića i profesora te sa istim žarom uveselili publiku koja je jedva čekala da ih ponovo gleda.


Osim već poznatim fazonima iz originalne “Audicije”, publika se večeras smijala i novim koji su se odlično uklopili u njihove karaktere. Salve smijeha izazvalo je i samo pojavljivanje glumaca na sceni, a svaki skeč ispraćen je gromoglasnim aplauzom publike koju su činile i mlađe i starije generacije.

Predstava je protekla u sjajnom raspoloženju uz mnogo smijeha.

Karte za još dva igranja u Sarajevu su rasprodate, a ogroman interes vlada i u drugim bh. gradovima, kao i u regiji gdje “Audicija” ide na turneju.

Fotografije sa premijere u Sarajevu mozere pogledati u foto galerijama.