Management & Booking

+ 387 (0)62 738 814

Kontakt

AUDICIJA ODUŠEVILA BEOGRADSKU PUBLIKU

09. Novembar  2017.

Nakon što je više od 12 hiljada ljudi pogledalo “Audiciju” u sarajevskoj Skenderiji koja je igrana tri noći zaredom, te dvije noći zaredom u Zagrebu u velikoj dvorani Vatroslav Lisinski, Audicija je večeras nastupila i u Beogradu u prepunoj dvorani Sava Centra. Raspoložena Beogradska publika već na samom početku, pozdravila je početak predstave velikim aplauzom.

Odlično uigrana glumačka ekipa koju čine Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Mladen Nelević, Jasmin Geljo i Željko Ninčić je nakon 28 godina od posljenjeg izvođenja i pred beogradskom publikom oživjela Simonidu Puhalo, Majka Kjajevića, Mimu Šiš, Rokija, Čakija, Bogoljuba Šaulića, Mustafu Sudžuku, Davora Stevanovića i profesora te sa istim žarom uveselila publiku koja je jedva čekala njihovo ponovno okupljanje. Uz stare, svima poznate šale iz originalne “Audicije”, glumci su izveli i nove šale prilagođene aktuelnoj društveno-političkoj situaciji, a publika je na sve to uzvratila gromoglasnim smijehom i aplauzom.

Audicija će sutra nastupiti u Novom Sadu, dan poslije, u subotu 11. novembra i u Spliti, poslije ćega se ekipa vraća u Sarajevo gdje će odmarati do nastupa u Minhenu zakazanog za 01. decembar.